AMSTERDAM - Manchester United is in de Premier League weer drie punten uitgelopen op achtervolger Chelsea. De koploper in de Engelse competitie won zondag de uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur met 4-0.

Door de zege is het verschil met Chelsea, de nummer twee op de ranglijst, weer zes punten.

Schwalbe

De ploeg van trainer Alex Ferguson opende tegen de Spurs vlak voor rust de score. Cristiano Ronaldo scoorde de 0-1 uit een penalty nadat Young-Pyo Lee de Portugees in het strafschopgebied had neergelegd. Uit tv-beelden bleek echter dat Ronaldo uit zichzelf ter aarde was gestort.

Twee minuten na rust kopte Nemanja Vidic de 2-0 binnen uit een corner van Michael Carrick. Paul Scholes maakte vijf minuten later de derde treffer voor Man United. Een kwartier voor tijd zette Ryan Giggs de 4-0 op het scoreboard.

Van der Sar

International Edwin van der Sar viel geblesseerd uit. De keeper kreeg in het duel een knie van Robbie Keane op zijn neus en moest daarop het veld verlaten. Omdat Manchester al zijn wissels al had gebruikt, keepte veldspeler John O'Shea de laatste vijf minuten van het duel.

Van der Sar bleef na de ongelukkige botsing met Keane aangeslagen liggen. Op televisiebeelden was te zien dat de keeper van het Nederlands elftal een bebloed gezicht had. Ook stond zijn neus niet meer recht.

Oranje speelt woensdag vriendschappelijk tegen Rusland. Van der Sar maakt deel uit van de selectie van bondscoach Marco van Basten. Het is nog onduidelijk of de doelman zich maandag zal aansluiten bij het Nederlands elftal.