EINDHOVEN - Louis van Gaal reageerde zaterdag na afloop van de gewonnen topper tegen PSV (3-2) opgelucht en opgetogen. De coach zei dat hij het ontzettend leuk vond voor zijn ploeg dat ze eindelijk een topwedstrijd naar hun hand wisten te zetten. "Dat zal ons een hoop overtuiging geven voor de volgende wedstrijden."

Van Gaal was ook eerlijk in zijn analyse. "Na de 2-2 had de wedstrijd ook de andere kant op kunnen vallen. Maar na de eerste helft waarin we weer niet durfden te voetballen, hebben we het in de tweede helft goed opgepakt. Na de pauze hebben we laten zien dat we goed kunnen voetballen. Met de twee wissels (Boukhari en Jenner) heb ik mijn team een mentale impuls gegeven. Als het er dan allemaal zo uitkomt, dan is dat heel leuk."

Koeman

Met een zucht begon PSV-trainer Ronald Koeman na afloop van de topper tegen AZ, die de Eindhovenaren in eigen huis met 3-2 verloren, aan zijn persconferentie. "Verliezen doet altijd pijn", aldus de coach.

"Maar niet zoveel als vorige week tegen Roda JC. We hebben tegen AZ goed gevoetbald maar uiteindelijk te weinig gekregen. Maar chapeau voor AZ. Ze hebben de hele wedstrijd gevoetbald om te winnen."

Ondanks de tweede nederlaag op rij, wilde Koeman na afloop niets weten van een veranderd perspectief. "We staan nog steeds op een plaats die we voorafgaand aan het seizoen niet hadden verwacht. Ik ben ook niet bang voor de periode die nu komt. We moeten rustig blijven en analyseren waar het fout ging. Maar ik heb een elftal gezien dat er vanaf de eerste minuut voor is gegaan. Ik heb genoten van PSV en een fantastische wedstrijd gezien. Al kwam dat ook door AZ."