AMSTERDAM - Liverpool heeft in de Engelse Premier League de stadsderby tegen Everton niet in zijn voordeel kunnen beslissen. De ploeg van manager Rafael Benitez kwam zaterdag op Anfield Road niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

Dirk Kuyt speelde bij de thuisploeg de gehele wedstrijd. Zijn ploeggenoot Boudewijn Zenden zag het hele duel vanaf de bank. Andy van der Meijde ontbrak bij de bezoekers.

Liverpool blijft op de derde plaats staan in de Engelse competitie. De ploeg heeft vijftig punten uit 26 wedstrijden. Everton staat vijf plaatsen lager met 36 punten uit 25 wedstrijden.

Chelsea

Chelsea maakte zaterdagavond in de achtervolging op koploper Manchester United geen fout. De nummer twee van de Premier League won de uitwedstrijd bij Charlton Athletic met 0-1. Frank Lampard maakte het enige doelpunt voor de regerend kampioen.

Chelsea heeft dankzij de zege nog maar drie punten minder dan koploper Manchester United. De werkgever van doelman Edwin van der Sar komt echter zondag nog in actie. Manchester United gaat dan op bezoek bij Tottenham Hotspur, dat onder leiding van Martin Jol staat.