GRONINGEN - FC Groningen is voor de vijfde keer op rij in eigen huis zonder overwinning gebleven. Tegen rivaal SC Heerenveen werd het, in een matig duel, 1-1. Daarmee mocht de ploeg van Ron Jans het meest tevreden zijn, want de beste kansen waren voor de bezoekers.

Voor rust gebeurde er bijna niets in een volgepakte Euroborg. FC Groningen begon beter, maar de bezoekers werden het eerst dreigend.

Vuist

Alves stapte over de bal heen, Danijel Pranjic kon zijn schot niet de juiste richting meegeven. De Friese formatie was daarna de bovenliggende partij, maar gevaar voor het doel van Bas Roorda leverde het verder niet op. De thuisclub werkte keihard, maar had moeite om voorin een vuist te maken.

Suarez

Dat had mede te maken met het feit dat FC Groningen het moest doen zonder Luis Suarez. De Uruguayaan was geschorst, waardoor Erik Nevland geflankeerd werd door de in de basis debuterende Marnix Kolder.

Op voorhand was de verwachting overigens dat Yuri Cornelisse de vervanger zou zijn van Suarez. Jans besloot donderdagmiddag echter nog om de linkspoot buiten de selectie te laten.

In de tweede helft bracht Jans al snel aanwinst Martijn Meerdink in plaats van Nevland, die hard werkte maar weinig gelukkig was.

Granaat

Het was echter verdediger Antoine van der Linden die net na het uur de ban brak. Petter Hansson kopte een Groningse corner voor de voeten van de verdediger, die uithaalde en de bal via het been van Alves over Brian Vandenbussche in het net zag vallen.

De Braziliaan zette die ongelukkige actie snel recht door een vrije trap diagonaal als een granaat achter Roorda te laten inslaan. De spits kon zelf amper geloven dat hij zo zijn tweeëntwintigste treffer in 23 wedstrijden maakte.

In de slotfase waren de beste kansen voor SC Heerenveen. Lasse Nilsson mikte na een knappe actie in het zijnet en Alves schoot eerst voorlangs om even later op Roorda te stuitten.

Conflict

Ron Jans en Yuri Cornelisse gaan maandag bij FC Groningen met elkaar om de tafel zitten om het conflict dat donderdag tussen trainer en speler ontstond uit te praten. Jans liet Cornelisse vrijdagavond buiten de selectie voor het duel met SC Heerenveen.

"Als we er met elkaar over gesproken hebben, zal er wel iets naar buiten komen. Eerder niet", aldus Jans na afloop van het duel met SC Heerenveen. "Maar we zijn het even niet met elkaar eens."