AMSTERDAM - Ryan Babel blijft voorlopig bij Ajax. De twintigjarige aanvaller heeft ingestemd met een nieuw contract in Amsterdam. De international tekent tot medio 2010 bij. De nieuwe verbintenis gaat in op 1 juli 2007.

Zijn huidige contract zou in de zomer van 2008 aflopen. Reserve-doelman Kenneth Vermeer heeft zijn contract bij Ajax eveneens tot 1 juli 2010 verlengd.

Voorwaarden

Het akkoord tussen Ajax en Babel heeft geruime tijd op zich laten wachten. Beide partijen onderhandelden stevig over enkele speciale voorwaarden in het nieuwe contract, onder meer ten aanzien van een mogelijke limiet aan de afkoopsom voor Babel.

De jonge aanvaller werd gedurende de besprekingen ook in verband gebracht met andere Europese topclubs, waaronder Arsenal. Uiteindelijk bereikte Ajax vrijdag overeenstemming met Babel.

Heitinga

Verdediger John Heitinga, wiens contract eveneens in 2008 afloopt, is nog in onderhandeling met de Amsterdamse clubleiding over een nieuwe verbintenis.

Babel debuteerde twee jaar geleden met Ajax in de eredivisie. Sindsdien speelde hij 61 competitiewedstrijden in het eerste elftal. Daarin maakte hij twaalf treffers. Babel speelde tot dusver elf interlands.

Vermeer

Het nieuwe contract van doelman Vermeer (21) gaat eveneens op 1 juli 2007 in. Zijn oude verbintenis zou ook medio 2008 aflopen. De doelman van Jong Oranje kwam pas één keer in actie in de Amsterdamse hoofdmacht.