ZEIST - Zonder Henk Timmer en Arjen Robben bereidt bondscoach Marco van Basten zich voor op de oefenwedstrijd tegen Rusland, aanstaande woensdag in de Amsterdam Arena.

De doelman van Feyenoord en de aanvaller van Chelsea maken geen deel uit van de selectie van 20 spelers.

Van Basten had Timmer en Robben wel in zijn 22-koppige voorselectie opgenomen. Timmer valt af omdat Van Basten met Maarten Stekelenburg en Edwin van der Sar al twee keepers heeft, Robben kampt met een enkelblessure. Wilfred Bouma (Aston Villa) en Jan Kromkamp (PSV) keren na een periode van afwezigheid terug bij Oranje.

Bouma speelde voor het laatst een interland in augustus 2005 in een oefenduel met Duitsland. Kromkamp was op 4 juni 2006 voor het laatst international, in het oefenduel met Australië.

Selectie

De selectie: doel: Edwin van der Sar (Manchester United) en Maarten Stekelenburg (Ajax); verdediging: Wilfred Bouma (Aston Villa), Giovanni van Bronckhorst (Barcelona), Tim de Cler (AZ), Urby Emanuelson (Ajax), John Heitinga (Ajax), Kew Jaliens (AZ), Jan Kromkamp (PSV) en Joris Mathijsen (HSV); middenveld: Nigel de Jong (HSV), Denny Landzaat (Wigan Athletic), David Mendes da Silva (AZ), Clarence Seedorf (AC Milan), Wesley Sneijder (Ajax) en Rafael van der Vaart (HSV); aanval: Ryan Babel (Ajax), Klaas Jan Huntelaar (Ajax), Dirk Kuijt (Liverpool) en Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic).

Oefenduel Zwitserland

Het Nederlands elftal speelt op woensdag 22 augustus een vriendschappelijke uitwedstrijd tegen de nationale ploeg van Zwitserland. Het duel begint om 20.30 uur. De Zwitserse bond is nog op zoek naar een speelplaats voor de interland.

Beide elftallen ontmoeten elkaar in de voorbereiding van het WK van 2010 ook nog een keer in Nederland. De KNVB vult de precieze datum, locatie en het tijdstip van deze return later in.