KERKRADE/HAMBURG - Huub Stevens tekent vrijdagavond een contract als trainer van Hamburger SV tot de zomer van 2008. Technisch-directeur Dietmar Beiersdorfer van de Duitse club heeft dit vrijdag laten weten.

Stevens (53) vertrekt per direct bij Roda JC, waar hij sinds de zomer van 2005 de leiding in handen had. In Kerkrade wordt hij opgevolgd door Raymond Atteveld, tot vrijdag de assistent van Stevens

De leiding van Hamburger SV en Stevens handelen vrijdagavond in Berlijn, waar de ploeg verblijft voor het competitieduel tegen Hertha BSC op zaterdag, de laatste zaken van het contract af. Of hij tegen Hertha al op de bank zit, is nog onduidelijk.

"De precieze invulling moeten we nog afstemmen", aldus Beiersdorfer. "Het kan zijn dat in Berlijn Karsten Bäron, de trainer van amateurtak, op de bank gaat zitten."

Stevens was in Duitsland eerder in dienst van Schalke 04, Hertha BSC en FC Köln. Hij volgt bij HSV Thomas Doll op, die donderdag na de 1-1 tegen Energie Cottbus op straat werd gezet.

Magath

HSV sprak de afgelopen dagen ook met Felix Magath, die net zijn ontslag bij Bayern München had gekregen en in het verleden al in Hamburg werkte. Magath liet de hekkensluiter van de Bundesliga weten niet te willen terugkeren.

"Omdat HSV al in een ver stadium was met een nieuwe trainer. Dan ga ik een collega zijn baan niet ontnemen. Dat is voor mij een erezaak." Magath zei pas laat te horen hebben gekregen dat HSV eigenlijk al rond was met Stevens.

"Stevens is een klassetrainer. Hij zal HSV in de hoogste divisie houden. Daar ben ik zeker van", zei Magath sportief.

Traditie

Stevens, die eerder al had aangegeven aan het einde van het seizoen Roda JC te verlaten, zei zich te verheugen op zijn nieuwe baan. "Hamburger SV is in de Bundesliga een club met een enorme traditie. Ik ben ervan overtuigd dat de ploeg de nodige kwaliteit bezit en in de rest van de competitie de degradatiezone zal verlaten."

Tegen de krant Bild zou Stevens gezegd hebben dit weekeinde nog niet op de bank te zitten. "Dat zou waanzin zijn", valt er uit de mond van de Nederlander op de website van de boulevardkrant te lezen.

"Het lijkt me dat ik zondag of maandag begin." HSV is dik tevreden met de komst van de Nederlandse trainer, ook al was in eerste instantie Felix Magath de gedoodverfde kandidaat.

Zoektocht

Na een chaotische zoektocht van 36 uur toonde technisch-directeur Beiersdorfer zich opgelucht. "We zitten in een moeilijke situatie, maar geloven dat Huub Stevens ons daaruit bevrijden kan. Hij staat voor de 'Hollandse school' en effectief voetbal. Vooral dat laatste heeft bij ons de laatste tijd ontbroken."

Stevens treft bij HSV de Nederlanders Rafael van der Vaart, Nigel de Jong en Joris Mathijsen. De Jong was beduidend spraakzamer dan al zijn teamgenoten over de nieuwe trainer.

"Stevens is een zeer goede trainer met veel Bundesliga-ervaring. Hij weet wat ie moet doen. Maar Stevens is geen god. We moeten het vooral zelf doen", keek hij naar de opdracht voor de aangeslagen spelersgroep.