MUGELLO - Ferrari dreigt opnieuw een belangrijk lid van hun technische staf te verliezen. Teamleider Nigel Stepney geeft toe ontevreden te zijn over de huidige gang van zaken bij het Italiaanse team. De Brit wil daarom een jaartje rust, maar overweegt ook de overstap naar een andere renstal.

"Ik heb het momenteel niet naar mijn zin bij Ferrari. Ik wil er daarom graag even een jaartje tussenuit en hoop dan een nieuwe positie te bekleden binnen het team. Maar indien er een goed voorstel van een ander team komt, dan zal ik dat zeker overwegen", solliciteer Stepney in Autosport openlijk naar een nieuwe job.

Stepney bekleedt momenteel de positie van race- en testteam manager. Daarmee is hij zo'n beetje de teamleider, maar dat schenkt de Brit dus niet langer voldoening. Al beweren insiders dat zijn ongenoegen vooral veroorzaakt wordt door een stroeve samenwerking met de opvolgers van technisch directeur Ross Brawn. Die gaf er, net als motorenexpert Paolo Martinelli, de brui aan bij Ferrari na het vertrek van Michael Schumacher. Het vertrek van Stepney zou nog extra verzwakking betekenen voor het Italiaanse team.