MILAAN - Alessandro Costacurta stopt aan het einde van het seizoen met professioneel voetbal. De verdediger van AC Milan wordt in april 41 jaar. Zijn contract bij Milan loopt op 30 juni af.

De Italiaanse topclub wilde het ook niet meer verlengen. Costacurta maakte het nieuws tijdens een lezing in Treviso bekend.

Blessure

Costacurta, goed voor 59 interlands met Italië, speelde op 27 oktober 1987 zijn eerste duel voor AC Milan. In de lopende voetbaljaargang werkte de verdediger maar tien wedstrijden af, deels door een knieblessure. Costacurta won met Milan vier keer de Europa Cup I en Champions League. Daarnaast veroverde hij zeven keer de Italiaanse titel.

Gattuso

De Italiaanse international Gennaro Gattuso blijft AC Milan trouw. De 29-jarige middenvelder heeft zijn verbintenis met de club verlengd tot 30 juni 2011. Gattuso is bezig aan zijn achtste seizoen in Milanese dienst. Daarvoor stond hij onder contract bij Perugia, Glasgow Rangers en Salernitana.

Dida

AC Milan moet het opnieuw enige tijd stellen zonder Dida. De Braziliaanse doelman, die twee weken geleden zijn rentree maakte na een knieblessure, staat minimaal een maand aan de kant met een kwetsuur aan zijn schouder. Dida liep de blessure woensdag op tijdens de verloren bekerwedstrijd tegen AS Roma.

Omdat ook tweede doelman Zaljko Kalac geblesseerd is, moet trainer Carlo Ancelotti zondag in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Ascoli waarschijnlijk een beroep doen op Marco Storari. De 29-jarige Italiaan kwam eerder deze maand over van Messina.