PLYMOUTH - Raymond van Barneveld is in Engeland goed begonnen aan zijn tweede seizoen in de Premier League, de lucratieve wedstrijdenreeks met de beste acht spelers van de profbond PDC. De Haagse darter won donderdagavond in Plymouth met 8-5 van de Engelse debutant Adrian Lewis.

Stadgenoot Roland Scholten verraste aangenaam met een gelijkspel tegen titelverdediger Phil Taylor: 7-7. De twee stonde vorig jaar in de finale. Toen won de levende dartlegende uit Engeland met groot vertoon van macht. Een revanche was Scholten net niet gegund. Hij werkte een achterstand van 3-6 weg, kwam met 7-6 voor maar kon de beslissende tik niet uitdelen. Taylor ontsnapte.

Van Barneveld

De 22-jarige Lewis begon onbevangen aan zijn openingspartij tegen Van Barneveld. Hij kwam brutaal met 2-0 voor maar was, toen de wereldkampioen koel zijn kansen begon te grijpen op de dubbels, niet tot een stunt in staat. "Mijn voorbereiding op deze wedstrijd was niet ideaal", lichtte de Nederlandse kanshebber toe. "Ik was aanvankelijk ook wat zenuwachtig. Gelukkig heb ik gewonnen."

Premier League

Aanstaande donderdag doet de Premier League op zijn ronde door Engeland Wolverhampton aan. Over anderhalve week zijn de bekendste PDC'ers in Hengelo te bewonderen tijdens de Masters of Darts (Nederland - Engeland). Dan komen ook Michael van Gerwen en Jelle Klaasen in actie. Ze kozen onlangs voor de bond van Taylor maar kwamen nog niet in aanmerking voor een startbewijs in de Premier League.