AMSTERDAM - De Engelse voetbalclub Liverpool FC overweegt een bod van de Amerikaanse sport-tycoon George Gillet. Dit meldden verschillende Britse media.

De Dubaise investeringsgroep Dubai International Capital leek lange tijd de grootste kanshebber te zijn om de club over te nemen. De groep trok echter hun bod woensdag in omdat het bestuur van Liverpool een officieel bod van de investeringsgroep zou blokkeren.

Anfield Road

Gillet, onder meer eigenaar van het Canadese ijshockeyteam Montreal Canadians, had al eerder een bod uitgebracht op de voetbalclub. Liverpool weigerde dat bod te accepteren omdat de club naar verluidt een stadion met stadsgenoot en grote rivaal Everton zou moeten delen.

In het tweede bod van de Amerikaan zou wel ruimte zijn voor een nieuw stadion in Liverpool. De club heeft al langer plannen om het legendarische stadion Anfield Road te verlaten.

Derby

Volgens een bron dichtbij de club stuurt Gillet zaterdag al vertegenwoordigers naar Liverpool om de mogelijke aankoop verder te bespreken. De ploeg van de Nederlander Dirk Kuyt speelt zaterdag de derby tegen Everton.

Belang

De voorzitter van Liverpool, Rick Parry, liet vandaag op de website van de club weten dat de supporters zich geen zorgen hoeven te maken. "Wij zullen in het beste belang van Liverpool handelen", verzekerde de voorzitter.

"Wij overwegen momenteel een zeer interessant bod van George Gillet. Zodra er meer te zeggen is ben ik ervan overtuigd dat het goed nieuws zal zijn."

Aansluiting

Liverpool heeft de afgelopen twee jaar al vaker gezocht naar financiële injecties. De winnaar van de Champions League in 2005 heeft geld nodig om aansluiting bij de top te kunnen behouden en een nieuw stadion te kunnen financieren.

Volgens de Britse krant The Times lag het bod van de Dubaise investeringsgroep rond de 700 miljoen euro. Hoe hoog het bod van Gillet is, is nog niet bekend.