EINDHOVEN - Politie, brandweer, hulpdiensten, de gemeente en PSV halen op carnavalsdinsdag 20 februari alles uit de kast om de uitverkochte wedstrijd PSV-Arsenal veilig te laten verlopen. Dat zei burgemeester Alexander Sakkers van Eindhoven donderdag.

Op die dinsdag komen 35.000 voetbalfans, onder wie 1600 Arsenalfans, in aanraking met carnaval vierende Eindhovenaren. Fans en carnavalsvierders kunnen zich mengen op uitgaanscentrum Stratums Eind.

Voor de zekerheid heeft Sakkers versterking gevraagd van politiekorpsen uit de rest van Brabant en Limburg, maar de politie zal op straat niet massaal zichtbaar zijn.

Feest

Sakkers verwacht dat de dag een groot feest gaat worden. Mocht het toch misgaan, dan is voldoende ME achter de hand die kan ingrijpen, aldus Sakkers. "We houden er rekening mee dat op zo'n carnavalsdag meer alcohol in de mens zit dan anders'', verduidelijkte Sakkers.

PSV en de gemeente hadden de wedstrijd liever op een andere dag gehad. Maar pogingen om het treffen te verschuiven liepen stuk op een weigering van de Europese voetbalbond UEFA.

Maatregelen

"Fans die dronken het stadion in willen, worden geweigerd'', zei Frank Wijnfeld van PSV. "Mensen die zich misdragen worden op gepaste wijze ergens beziggehouden'', zei Sakkers.

"De politie is vriendelijk, duidelijk en resoluut waar nodig''. Mensen die de fout ingaan, kunnen rekenen op boter bij de vis, doordat justitie voor snelrecht zorgt, aldus Sakkers.

Fansquare

Voor de Arsenalfans is een 'fansquare' voorzien voor het stadhuis, waar ze tot aan de wedstrijd beziggehouden worden. Van daaruit worden ze met bussen naar het stadion gebracht.

De carnavalsoptocht, bezocht door ongeveer 80.000 mensen, wordt overigens wel voor de wedstrijd omgeleid. Rond het Philipsstadion mogen geen carnavalsactiviteiten plaatsvinden.