BREDA/ZEIST - NAC heeft donderdag een schriftelijk protest ingediend bij de KNVB tegen de verschuiving van het bekerduel bij Vitesse, van 4 februari naar 29 januari. De Bredase eredivisionist verwijt de voetbalbond dat zij NAC onvoldoende betrokken heeft bij de verplaatsing.

Vitesse had met de oorspronkelijke datum een probleem, aangezien stadion Gelredome dan niet beschikbaar zou zijn wegens de voorbereiding op de Daviscuptenniswedstrijd Nederland-Zwitserland (7 t/m 9 februari). Het Gelredome was het bekerduel volgens Vitesse 'vergeten'. De club dreigde zelfs naar de rechter te stappen, totdat het probleem werd opgelost door de nieuwe datum.

NAC is het er echter niet mee eens. Volgens directiesecretaris A. van der Meer stuurde de KNVB op 17 december een brief waarin stond dat een verplaatsing van de wedstrijd niet aan de orde was. "Vervolgens ging men bij de KNVB op vakantie tot 6 januari en kregen we 7 januari om half elf een brief waarin stond dat we voor twee uur die dag moesten reageren op een verplaatsing naar de 29e. We hebben toen verklaard dat wij niet akkoord gingen. En vervolgens is de wedstrijd toch verzet."

NAC maakt bezwaar omdat de selectie op 22 januari terugkeert uit Suriname. "Spelers kunnen daar ziek worden, ze hebben last van een jetlag en ze moeten een groot temperatuurverschil overbruggen." De spelers kunnen zich daardoor volgens NAC niet op de gewenste manier voorbereiden.

KNVB

Woordvoerder Rob de Leede van de KNVB spreekt tegen dat NAC onvoldoende geïnformeerd is. "We hebben ze in december laten weten dat ze rekening dienden te houden met een verplaatsing. We zullen naar hun argumenten kijken, maar ik denk niet dat dat veel zal veranderen." De Leede gaat ervan uit dat de wedstrijd gewoon doorgaat op 29 januari.