LONDEN - Wegracer Valentino Rossi blijft tot het einde van 2008 bij het fabrieksteam van het Japanse motormerk Yamaha. De veelvoudig wereldkampioen in de koningsklasse MotoGP heeft zijn contract nu al verlengd, meldde het team donderdag.

"Nu kan ik me helemaal concentreren op het racen'', zei de Italiaan, die vorig jaar door de Amerikaan Nicky Hayden werd onttroond en voor het eerst in vijf jaar naast de wereldtitel greep.

De 27-jarige Italiaan gaf met de vroegtijdige contractverlenging aan dat hij voorlopig de tweewieler trouw blijft. Rossi maakte al eens trainingsritten in de formule-1-bolide van Ferrari en deed vorig jaar november mee in de Rally van Nieuw-Zeeland. Het waren vooralsnog kennismakende uitstapjes.

Vertrouwen

"Ik heb veel vertrouwen in Yamaha en de nieuwe 800cc-motorfiets. We zijn klaar voor het nieuwe seizoen. Vorig jaar heeft Yamaha al aangetoond een fantastisch team te zijn'', zei Rossi.

Rossi had begin vorig seizoen veel problemen met de motor en scoorde weinig punten voor het wereldkampioenschap. De tweede helft van het racejaar kwam hij echter sterk terug en was tot de laatste race zelfs titelkandidaat.

Het nieuwe seizoen begint op 10 maart met de Grote Prijs van Qatar.