YAOUNDE - Arie Haan heeft in de krant Cameroon Tribune laten weten dat hij opstapt als bondscoach van Kameroen. De oud-voetballer was nog geen half jaar in dienst bij de voetbalbond van het Afrikaanse land. Hij tekende vorig jaar augustus een contract voor twee jaar.

"Ik heb vandaag op 31 januari 2007 besloten mijn samenwerking met Kameroen te beëindigen", zegt Haan in de Cameroon Tribune. "Ik heb een email gestuurd naar algemeen manager Mr. Nang om hem te informeren."

De belangrijkste reden voor zijn vertrek zou zijn dat Haan buiten de delegatie werd gehouden om het jeugdelftal van Kameroen te volgen bij de Afrikaanse kampioenschappen. Hij was ook ontevreden met Togo als tegenstander voor een vriendschappelijk duel op 7 februari. Hij wilde een sterkere opponent.

Haan maakte zich in december niet populair bij de voetbalbond door het land twee maanden te verlaten. Volgens Nang was er in zijn contract opgenomen dat hij in Kameroen zou blijven. Haan had zich bij zijn aanstelling tot doel gesteld Kameroen naar de Afrika Cup 2008 en het WK van 2010 te leiden.