NEWCASTLE - De overgang van de Spanjaard Albert Luque van Newcastle United naar PSV is woensdagavond laat afgeketst omdat Newcastle geen vervanger voor de aanvaller kon vinden. Coach Glenn Roeder heeft dit op de website van de Engelse voetbalclub verklaard.

"Er was een akkoord over de voorwaarden van een verhuur van Luque. We zijn nog de hele woensdag bezig geweest met andere spelers, maar de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat wat mij aangeboden was in mijn ogen niet voldoende kwaliteit had om in het shirt van Newcastle te mogen spelen."

"Het is heel jammer, want we hadden eigenlijk een akkoord met Newcastle United over Luque, maar omdat de voorzitter van Newcastle dwars ging liggen, is het toch niet doorgegaan.", verklaart technisch manager Stan Valckx in De Telegraaf.

Denneboom

PSV ving op de laatste transferdag tweemaal bot. Een poging om NEC-aanvaller Romano Denneboom in te lijven ging op de valreep niet door. De Eindhovenaren gingen niet akkoord met het in hun ogen te hoge transferbedrag. "Bij nader inzien wilden wij voor een speler van die categorie niet zoveel geld uitgeven", licht Valckx toe.