HAMBURG - De Duitse voetbalclub Hamburger SV heeft coach Thomas Doll ontslagen. Voorzitter Bernd Hoffmann heeft dit donderdag bevestigd. De trainer moet vertrekken wegens de slechte resultaten. HSV is hekkensluiter in de Bundesliga.

Het bestuur van de club van de Nederlandse internationals Rafael van der Vaart, Joris Mathijsen en Nigel de Jong besloot Doll aan de kant te zetten nadat de ploeg woensdag voor eigen publiek niet verder kwam dan een gelijkspel (1-1) tegen Energie Cottbus.

"We betreuren deze beslissing", aldus Hoffmann. "We waren ervan overtuigd dat we met Thomas Doll het tij konden keren, maar het optreden en de resultaten van de afgelopen twee wedstrijden hebben ons gedwongen in te grijpen."

Doll reageerde aangeslagen op zijn ontslag. "Ik ben zeer teleurgesteld. Ik heb 2,5 mooie jaren gehad bij HSV. Ik hoop dat het team terug kan vechten." Doll volgde in 2004 Klaus Toppmöller op. Hij leidde HSV vorig seizoen naar de derde plaats in de Bundesliga en de voorronde van de Champions League. Maar dit seizoen draait het slecht bij HSV.

Doll is de derde trainer binnen twee dagen die wordt vervangen. Bayern München ontsloeg Felix Magath en Jupp Heynckes vertrok bij Borussia Mönchengladbach.