SYDNEY/MELBOURNE - Marat Safin en Xavier Malisse zijn beiden vlak voor het Australian Open geblesseerd geraakt. De Rus, vorig jaar finalist, meldde zich donderdag met een schouderblessure af voor de kwartfinales van het tennistoernooi van Sydney. Malisse, halvefinalist op Wimbledon 2002, heeft last van een kuitkwetsuur.

Voor de Belg loopt zijn deelname aan het eerste grandslamtoernooi gevaar, Safin gaat ervan uit dat hij volgende week gewoon kan spelen. "Ik moet een paar dagen rusten, maar het komt wel goed", stelde de Rus in Sydney. Door Safins afmelding ging de Zuid-Koreaan Lee Hyung-Taik zonder te spelen door naar de halve eindstrijd.

Malisse, die op Wimbledon in de kwartfinales won van Richard Krajicek, trok zich woensdag bij een demonstratietoernooi in Melbourne al terug tijdens zijn partij tegen de Fransman Grosjean.

Kuit

Een dag later maakte de Belg zich zorgen over de kuit. Zijn fysiotherapeut wil nog twee dagen afwachten voordat hij in overleg met Malisse een besluit over deelname neemt. Malisse is bij het Australian Open als twintigste geplaatst, Safin is de nummer drie van de lijst.