GHAT - Gerard de Rooy heeft in de Dakar Rally zijn tweede overwinning op rij behaald. In zijn vrachtwagen won hij de zevende etappe die over 584 kilometer voerde van Ghadames naar Ghat. Het was de derde ritzege voor De Rooy. Hij zegevierde eerder in de derde en zesde etappe.

De Rooy nam door zijn winst de leiding in het algemeen klassement over van zijn vader Jan de Rooy. De Rooy senior finishte als zevende met een achtstand van bijna twee uur op zijn zoon. In het klassement staat vader De Rooy nu vijfde op 1.52.43.

"In de duinen gingen we alles voorbij, auto's en vrachtwagens'', keek De Rooy jr. op zijn succesvolle optreden terug. "We hadden de trucks geprepareerd voor het zand. Dat komt er nu uit.''

Auto's

Bij de auto's ging de overwinning naar de Fransman Stephane Peterhansel. Hij bleef de Japanner Hiroshi Masuoka voor en verdedigde met succes zijn eerste plaats in het algemeen klassement.

Motoren

Eveneens Frans succes was er bij de motoren. Richard Sainct stuurde zijn motor in de eerste marathonetappe het beste door de woestijn. Eric Verhoef finishte als negentiende met een achterstand van 54 minuten en acht seconden op Sainct. De Fransman voert het algemeen klassement aan voor de Italiaan Fabrizio Meoni (1.47) en de Spanjaard Nani Roma (5.47). Verhoef is in de rangschikking zestiende (1.37.01).