ENSCHEDE - Scott Booth mag FC Twente verlaten. Dat heeft hij te horen grekregen tijdens een gesprek met trainer John van 't Schip en directeur voetbalzaken Jaap Uilenberg. Tot zijn vertrek maakt hij weer deel uit van de selectie, waaruit hij woensdag was verwijderd.

Die verbanning had plaats na kritiek van de aanvaller op Van 't Schip in een interview met de Twentse Courant Tubantia. Aangezien FC Twente kampte met een gebrek aan aanvallers na het vertrek van Jan Vennegoor of Hesselink, contracteerde de club enkele weken geleden Jack de Gier van Dunfermline Athletic.

Sindsdien vormt de nieuweling een aanvalsduo met Kurt van de Paar. Dat ging ten koste van de Schot. "Ik vind mezelf goed genoeg voor een basisplaats", aldus Booth. "De trainer denkt daar anders over. Daarom hebben we een probleem en een oplossing is er niet."

Volgens Booth is hij altijd belangrijk geweest voor de club en heeft hij goed gepresteerd. "Vanaf het begin van het seizoen heb ik niet het vertrouwen gekregen van de trainer en dat gevoel is wederzijds. Ik ben iemand die graag leert van een trainer, maar hij is jong. Hij leert meer dan wij."

Volgens Uilenberg zijn deze uitspraken ingegeven door teleurstelling. "We hebben afgesproken als professionals met elkaar te blijven omgaan." De directeur voetbalzaken liet overigens weten dat er nog geen concrete interesse bestaat voor Booth.