AMSTERDAM - De routinier (35) kwam dit seizoen onder trainer Ronald Koeman nauwelijks meer aan spelen toe. Winter heeft nog een contract tot aan het einde van dit seizoen. De middenvelder en Ajax zijn momenteel in gesprek over de verdere afhandeling van die verbintenis.

Koeman liet Winter dit seizoen voornamelijk op de tribune zitten. Alleen in de uitwedstrijd bij Rosenborg in de Champions League werd hem een invalbeurt gegund. In november liet Koeman zich al ontvallen dat Winter beter zijn loopbaan kon beëindigen. De coach zei dat hij Winter had geadviseerd met de clubleiding te gaan praten, "omdat een speler met zijn achtergrond het niet verdient altijd op de tribune te zitten."

Recordinternational

Winter is voormalig recordinternational, met 82 wedstrijden voor Oranje. Bij Ajax kwam hij tussen 1986 en 2003 tot het respectabele aantal van 417 wedstrijden. Hij speelde vanaf 1992 in Italië voor Lazio Roma en Internazionale. Na zijn terugkeer bij Ajax, in 1999, werd Winter in het seizoen 2001/2002 nog uitgeleend aan Sparta.

De middenvelder debuteerde in Amsterdam op 6 april 1986, in de competitiewedstrijd thuis tegen FC Utrecht (3-0). In die wedstrijd scoorde hij gelijk. Winter maakte als international zes en als Ajacied zeventig doelpunten. Hij is de laatste actieve voetballer van de selectie die in 1988 in Duitsland Europees kampioen werd.