Sportweek Online heeft elke week twee keer de mening van een Sportweek-verslaggever op de site. Elke dinsdag en donderdag geven zijn hun eigen opinie over een actuele of relevante gebeurtenis in de sportwereld in de SW-Opinie. Vandaag Remco Regterschot over Jack van Gelder, die zowaar nieuws had. Of toch niet…

Maandagavond jongstleden, het tv-programma Eredivisie Op Maandag begint. ‘We gaan in deze uitzending veel, heel veel doen,’ zegt ene Joep.

(Hieronder wordt het programma in vogelvlucht weergegeven, maar alles wat Van Gelder over het grote nieuws rond Van Gaal te vertellen heeft, is volledig uitgeschreven.)

Joep: ‘Welkom, Theo Janssen. Wat vind jij van het nieuws van Van Gaal?’

Van Gelder, plechtig: ‘Wij hebben inmiddels aan de lijn: de directeur Betaald Voetbal van de KNVB, Henk Kesler.

Tegen de huiskamers vervolgt Van Gelder: ‘U hoort het, de KNVB zet Van Gaal nog even in de kou. Wij melden het nog een keer: Van Gaal heeft na Denemarken-Nederland aan de KNVB laten weten dat ie geen bondscoach meer zal zijn.’Van Gelder wendt zich tot Gerad van der Lem, voormalig assistent van Van Gaal, en informeert of Van der Lem al op zoek is naar een Nederlandse club, nu zijn Japanse avontuur is mislukt.

Het programma waar vooral op maandag geen einde aan lijkt te komen, wordt dan toch afgekondigd door Van Gelder. ‘We sluiten af op een gedenkwaardige avond. Henk Kesler wilde het niet bevestigen, maar het is 100% zeker. Van Gaal gaat weg bij de KNVB. Maar de K! N! V! B! bepaalt wanneer men dat bekend maakt.’

Sportweek Online