FRIMLEY GREEN - Dartspeler Vincent van der Voort heeft het in de tweede ronde van de Embassy in Frimley Green niet gered. Titelverdediger Tony David uit Australië was met 3-1 te sterk. De gamestanden waren: 0-3, 3-0, 3-1 3-2.

Nieuwkomer Van der Voort probeerde voor het duel met David, de nummer 1 van de plaatsingslijst, zo ontspannen mogelijk te blijven. "Ik wil het publiek laten zien wat ik kan, wat ik waard ben", liet hij weten. "Ik heb tegen David niets te verliezen. Ik ga vrijuit spelen en genieten van de wedstrijd."

Indrukwekkende start

Van der Voort begon indrukwekkend aan het duel. In hoog tempo trok hij de eerste set naar zich toe, mede dankzij twee keer een op rij in de derde game. De geschrokken David kwam daarna beter in zijn spel, maar gemakkelijk ging het allemaal niet bij de Australiër.

In de vierde set leek Van der Voort nog verrassend terug te komen, ook al doordat de Australiër bij een stand van 2-1 drie pijlen voor de winst miste. De Nederlander moest evenwel toch met -2 zijn meerdere erkennen in de titelhouder.

"Er had meer ingezeten", concludeerde Van der Voort na afloop een tikje teleurgesteld. "Ik voelde me de hele dag super. David verdient echter alle krediet. Hij kon zich na de eerste set heel goed herstellen. Toch heb ik veel zelfvertrouwen opgedaan hier in Frimley Green. Ik heb laten zien dat ik internationaal wel degelijk meetel."