ROTTERDAM - Feyenoord hoopt nog deze week duidelijkheid te krijgen over de toekomst van Pierre van Hooijdonk en Kees van Wonderen bij de club. Het contract van beide routiniers loopt aan het einde van de competitie af. De Rotterdamse club wil het duo nog minimaal een seizoen langer aan zich binden.

De eerste gesprekken met de zaakwaarnemer van de spelers zijn gevoerd. Nog voor begin van het trainingskamp op de Canarische Eilanden komende zaterdag is een nieuwe ontmoeting gepland. Doelman Edwin Zoetebier gaat niet mee naar Spanje. Hij is nog steeds geblesseerd. Ook Leonardo ontbreekt. De Braziliaan herstelt in zijn geboorteland van een enkelblessure.

Olympisch international Qu Bo gaat ook niet mee naar de Canarische Eilanden. De Chinese aanvaller is sinds januari op proef bij de Feyenoord. Hij mag voorlopig een week blijven. "Trainer Bert van Marwijk moet maar beslissen of hij verder met de aanvaller wil", verklaarde technisch directeur Rob Baan maandag tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie van Feyenoord.

Het bestuurslid verving net als vorig jaar Jorien van den Herik. De voorzitter geniet van een vakantie in Zuid-Afrika. Opvallend was dat Paul Bosvelt als enige speler de nieuwjaarsreceptie bezocht. Zijn ploeggenoten waren te gast bij een borrel van shirtsponsor Stad Rotterdam.

Geen spectaculaire versterkingen

Baan benadrukte dat Feyenoord zich de komende tijd niet spectaculair gaat versterken. "Als iedereen fit is, hebben we een hele goede ploeg. Dat hebben we bewezen. We moeten er met z'n allen wel voor zorgen dat er weer een echte ploeg komt te staan. We missen af en toe spelers met een echte winnersmentaliteit."

Bosschaart

Feyenoord probeerde afgelopen maand vergeefs Pascal Bosschaart bij FC Utrecht los te weken. "We willen hem graag hebben", aldus Baan. "Maar nu is hij nog niet betaalbaar voor ons." Hetzelfde geldt voor Utrechter Dirk Kuijt. "We zouden hem goed kunnen gebruiken. Maar we moeten hem ook kunnen betalen."