ROME - De profvoetballers die bij Lazio op de loonlijst staan blijven hun club de rest van het seizoen trouw ook al wachten ze sinds de zomer op hun salaris. De selectie verklaarde dat maandag in de Gazzetta dello Sport.

"We hebben onderling een pact gesloten dat we tot het einde van het seizoen bij Lazio blijven, ook als de betalingen uitblijven", tekende de krant uit de mond van middenvelder Giuliano Giannicheda op. Zijn collega Enrico Chiesa vertelde dat de spelers tot deze actie hebben besloten om een positief signaal te geven.

Lazio gaat volgens de laatste schatting gebukt onder een schuldenlast van ruim 190 miljoen euro. Niettemin staan de Romeinen op de derde plaats en doen ze met een punt achterstand op AC Milan en Inter volop mee in de strijd om het kampioenschap.

Door de penibele financiële situatie stapte Sergio Cragnotti onlangs op aandringen van de kredietverstrekkers op als voorzitter, na elf jaar. Het bankenconsortium Capitalia moet de spelers voor het eind van deze maand het achterstallig loon hebben overgemaakt, anders hebben ze het recht transfervrij te vertrekken. Onder hen de Nederlandse international Jaap Stam, die bij Lazio een contract heeft tot medio 2005.