Roda JC krijgt hulp van doelman Willem II

KERKRADE - De waardering van de aanhang van Roda JC ging zaterdagavond in het Parkstad Limburg Stadion niet alleen uit naar de eigen ploeg, maar ook naar doelman Björn Sengier van Willem II.

De Tilburgse sluitpost ging twee keer knullig in de fout bij een vrije trap en een afstandschot. De fraaie treffer van Kevin Bobson kon de pijn voor het tobbende Willem II niet verzachten. Roda JC won zonder te imponeren: 2-1.

Roda JC en Willem II gaven elkaar voor rust weinig toe. Voorzichtigheid was troef en dat leidde tot amper gevaarlijke situaties. Willem II-aanvaller Kevin Bobson (schot naast) en Roda-spits Dieter van Tornhout (kopbal over) zorgden nog voor de meeste opwinding.

Twee pogingen

Het was dan ook niet verwonderlijk dat de openingstreffer uit een vrije trap kwam. De eerste poging leverde al een treffer op, maar arbiter Braamhaar keurde de poging van Adil Ramzi af omdat hij de bal nog niet had vrijgegeven.

Het was slechts uitstel van executie voor Willem II. Bij de tweede poging was Sekou Cissé alert, toen Björn Sengier het schot van Davy de Fauw losliet: 1-0.

Klasse

De Limburgers leefden eventjes op, maar Willem II was allerminst onder de indruk. Een fraaie solo van Anouar Hadouir leidde de gelijkmaker in, het schot in de bovenhoek van Kevin Bobson was eveneens van grote klasse.

Roda JC schakelde na rust een versnelling hoger en Willem II kwam prompt in ademnood. De eerste kans was nog wel voor de gasten - doelman Bram Castro redde knap op een schot van Frank van der Struijk - maar daarna was het Roda JC dat domineerde.

Wederom kregen de Limburgers alle hulp van Björn Sengier, die opzichtig miste bij een zwabberend afstandsschot van Kemy Agustien: 2-1.

Doellijn

Omdat de thuisclub het verder wel welletjes vond en achterover leunde, mocht Willem II in de slotfase nog hopen op een puntje.

Roda JC ontsnapte aan de gelijkmaker, toen invaller Vincent Lachambre koppend op de doellijn redding bracht.

NUwerk

Tip de redactie