MECHELEN - KV Mechelen kan het seizoen waarschijnlijk gewoon afmaken. Curator Joan Dubaere schatte maandag dat het budget van de Belgische club daarvoor toereikend is. Dat inzicht is ingegeven door enige financiële hulp van het bedrijfsleven en door het programma in de eerste klasse. Vlak na de winterstop komen Anderlecht en Club Brugge op bezoek in Mechelen. Die duels leveren traditiegetrouw een behoorlijke recette op.

Nu het doek niet voortijdig valt bij KVM kan sportcoördinator Fi Vanhoof ook werk gaan maken van het op sterkte brengen van het elftal. Dat mag uiteraard weinig kosten. Standard Luik, Anderlecht en Racing Genk staan niet onwelwillend tegenover het idee 'overtollige' selectieleden uit te lenen aan Mechelen, opdat zij tenminste op het hoogste niveau aan spelen toekomen.

De geldinzamelingsactie van Mark Uytterhoeven, die de trouwe supportersschare financieel mobiliseerde, heeft inmiddels ongeveer .000 euro opgebracht. Ook heeft het Mechelse zakenleven toezeggingen gedaan. Vrijdag wordt in de Nekkerhal een benefietgala gehouden met belangenloze optredens van een keur aan Vlaamse artiesten.

Daarna zal worden bekeken of de curator een acceptabel bod kan worden gedaan om de club over te nemen. De werkgroep rond advocaat Johan Timmermans legt momenteel de laatste hand aan een ondernemingsplan.