BREDA - NAC heeft door de financiële nood bij de club de geplande oefentrip naar Suriname moeten afzeggen. De leiding van de voetbalclub uit Breda besloot tot de stap omdat er geen geld was om een teamdokter mee te sturen.

Trainer Henk ten Cate uitte zijn grote onvrede over de situatie maandag voor de camera's van NOS Studio Sport. "Dit is op z'n Hollands gezegd een grote klotesituatie. NAC is een stuurloos schip. Mensen verkeren in onzekerheid over hun baan, over hun salaris."

Nijpende tekorten

Bij NAC kwamen de nijpende tekorten al eerder aan het licht. Een saneringscommissie onder leiding van Jos Staatsen heeft een reddingsplan gemaakt. Aan alle geledingen binnen de club vroeg de commissie wat ze kunnen bijdragen aan het plan NAC de komende jaren financieel gezond te maken en te houden.

Ten Cate: "De commissie constateerde dat er binnen de club een gebrek aan communicatie was. Nou, er is nog nooit zo weinig gecommuniceerd als de laatste tijd. Er zijn zelfs signalen van een zeer betrouwbare bron dat ten tijde van de sanering mensen salarisverhoging hebben gekregen. Verder is iemand van de NAC-krant naar Suriname gestuurd om sfeerverhalen te maken. Dat terwijl wij salaris hebben ingeleverd."