Braziliaan De Azevedo wint veertiende rit, Stacey vierde

DAKAR - De Braziliaan Jean De Azevedo heeft zaterdag de veertiende en voorlaatste etappe van de Dakar Rally gewonnen. Na een wedstrijd over 576 kilometer van Tambacounda naar Dakar bleef de motorcoureur op zijn KTM de Pool Jacek Czachor en de Let Janis Vinters voor.

De Fransman Cyril Despres eindigde als vijfde en bleef aan de leiding in het algemeen klassement. Henk Knuiman was de beste Nederlander op de achttiende plaats.

Vrachtwagens

De Fransman Phillipe Jacquot won bij de vrachtwagens de voorlaatste etappe. Met de Nederlandse bijrijder Toon van Genugten had hij ruim vier minuten voorsprong op de Tsjech Ales Loprais en de Braziliaan Andre De Azevedo.

De Nederlandse klasementsleider Hans Stacey finishte als vierde op tien minuten en 28 seconden. Hij is met een voorsprong van iets meer dan drie uur zo goed als zeker van de eindzege.

Sainz

Bij de auto's ging de winst voor de vijfde keer naar de Spanjaard Carlos Sainz. De Fransman Stephane Peterhansel eindigde als negende en bleef aan de leiding in het algemeen klassement. Hij heeft een marge van zeven minuten en zestien tellen op zijn landgenoot Luc Alphand, die zaterdag wel een minuut en 36 seconden van zijn achterstand afhaalde.

NUwerk

Tip de redactie