Sjarapova door in Melbourne

MELBOURNE - Maria Sjarapova heeft zaterdag zonder veel moeite de vierde ronde van het tennistoernooi van Melbourne gehaald. De als eerste geplaatste Russin (19) overweldigde de Italiaanse Tathiana Garbin. Onder het gesloten dak van de Rod Laver Arena werd het 6-3 6-1. Ook David Nalbandian ging door, na een moeizame partij.

Een van de titelkandidaten bij de dames, Martina Hingis, gunde haar tegenstandster Aiko Nakamura maar drie games. De Japanse had geen antwoord op de snoeiharde opslag van de Zwitserse en ging met 6-2 6-1 ten onder. De als zesde geplaatste Hingis won in de jaren '90 drie maal de Australian Open.

Nalbandian

David Nalbandian is zaterdag ten koste van de Fransman Sebastien Grosjean doorgedrongen tot de achtste finale bij de heren. De als achtste geplaatste Argentijn had er een slopende vijfsetter voor nodig, waarin Grosjean in de derde set drie kansen had om de wedstrijd uit te serveren. Op het tennispark in Melbourne werd het 5-7, 4-6, 7-6 (7-4) 6-4 6-1.

Het leek na twee verloren sets en 4-5, 0-40 in de derde over en uit voor de 25-jarige Nalbandian die vorig jaar nog de halve finale bereikte. Maar de Argentijn hervond zichzelf, brak Grosjean en bleek na bijna vier uur tennis de sterkste.

Het was al de tweede keer dit toernooi dat Nalbandian matchpoints tegen kreeg. In de eerste ronde gaf zijn tegenstander Janko Tipsarevic, die twee matchpoints had gekregen, in de vijfde set volledig uitgeput op.

Nadal

De nummer twee van de wereld, de Spanjaard Rafael Nadal, had in tegenstelling tot Nalbandian weinig moeite met zijn tegenstander. Hij versloeg de kansloze Zwitser Stanislas Wawrinka met 6-2 6-2 6-2.

NUwerk

Tip de redactie