Van Basten praat met Van Nistelrooy

MADRID - Marco van Basten en John van 't Schip hebben vrijdag in Madrid een gesprek gehad met Ruud van Nistelrooy. De bondscoach kondigde aan het einde van vorig seizoen al aan dat hij wilde spreken met de gewezen aanvalsleider van het Nederlands elftal.

Volgens een woordvoerder van de KNVB ging het om een persoonlijk gesprek en wil Van Basten geen uitlatingen doen over de inhoud van de ontmoeting.

Volgens het weekblad Sportweek bezocht de bondscoach donderdag de bekerwedstrijd tussen Real Madrid en Betis Sevilla, waarop vrijdag een gesprek volgde.

De KNVB bevestigde wel dat de bondscoaches in Madrid zijn voor een onderhoud met Van Nistelrooy.

WK

Van Basten en Van Nistelrooy raakten na het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland gebrouilleerd. De bondstrainer riep de spits na het WK niet meer op, waarna Van Nistelrooy in een interview fel uithaalde naar Van Basten.

Kort daarna wilde de coach Van Nistelrooy alsnog oproepen voor de kwalificatie-interland tegen Albanië, maar kwamen de twee - na een telefoongesprek - niet tot overeenstemming.

Rond de feestdagen gaf Van Basten vervolgens aan dat hij een persoonlijk onderhoud wilde met de spits om de problemen uit te praten. Dat gesprek vond vrijdag plaats.

De KNVB wil niet ingaan op de aard van het gesprek of de uitkomst daarvan.

NUwerk

Tip de redactie