Tiendalli en Afellay maand uitgeschakeld

EINDHOVEN - PSV moet het drie tot vier weken stellen zonder Ibrahim Afellay. De middenvelder heeft een liesblessure. Door de kwetsuur van Afellay stijgt het aantal afwezigen bij PSV - dat zaterdag de competitie hervat tegen SC Heerenveen - tot vijf.

Ook Michael Reiziger, Alcides, John de Jong en Xiang Sun zijn nog niet inzetbaar tegen de Friezen.

Koeman kijkt desondanks uit naar de ontmoeting met Heerenveen. "Ik denk dat we er klaar voor zijn, maar echte zekerheid heb je nooit. Als je even in een stop hebt gezeten en je moet weer op gang komen en beginnen, dan heb je als coach altijd een lichte twijfel. Als de kop eraf is, weet je weer waar je staat en waar je aan moet werken.''

Tiendalli

Dwight Tiendalli is nog minstens een maand niet inzetbaar bij Feyenoord. Uit een MRI-onderzoek is gebleken dat de rechtsback last heeft van een schaambeenontsteking. Volgens clubarts Robbart van Linschoten komt die kwetsuur voort uit overbelasting.

De blessure is alleen te genezen met rust. Van Linschoten: "Bij de ene speler duurt het zes weken, bij een ander wel zes maanden. Het is dus even afwachten wanneer Dwight weer in actie kan komen."

Naast Tiendalli mist Feyenoord dit weekeinde tegen NAC Breda ook Romeo Castelen en Serginho Greene. Castelen is aan zijn enkel geopereerd en werkt nu aan zijn revalidatie. Verwacht wordt dat hij in februari weer kan spelen. Greene heeft een kniekwetsuur.

Patrick Lodewijks en Karim Saidi hebben ook last van een knieblessure. Ali Boussaboun is dit weekeinde ook niet van de partij. De voormalige spits van NAC Breda onderhandelt met Blackburn Rovers over een contract.

De Canadese aankoop Jacop Lensky zit zondag voor het eerst bij de selectie. Ook Alfred Schreuder, voormalig speler van NAC, maakt onderdeel uit van de spelersgroep.

Tip de redactie