Montoya 'Niemand kent Schumacher in VS'

AMSTERDAM - Voormalig F1-coureur Juan Pablo Montoya begrijpt niet waarom ex-wereldkampioen Michael Schumacher kritiek heeft op zijn overstap naar de Nascar-serie. De Colombiaan pikt het niet dat de Duitser zich uitspreekt over een sport die hij niet kent en waarin hij niks betekent. Bovendien heeft Montoya het in Amerika zo naar zijn zin, dat hij een terugkeer naar de F1 voorgoed uitsluit.

"Michael begrijpt niet hoe moeilijk deze stijl van racen is. Laat hem maar naar het circuit bij Homestead komen en proberen het tempo bij te houden. Hij zou een hartaanval krijgen", aldus de Colombiaan die vervolgde met de opmerking dat toch niemand in de VS weet wie Schumacher is.

De Colombiaan is daarentegen wel erg beroemd in Amerika. Hij won de harten van de Amerikanen vele jaren geleden toen hij de befaamde Indy 500 race won en bleef ook tijdens zijn (minder succesvolle) F1-loopbaan populair in "the States". De liefde is ook wederzijds want Montoya heeft het intussen zo erg naar zijn zin in het Nascar-kampioenschap dat hij nooit meer naar de F1 wil terugkeren.

"Laatst kreeg ik nog een telefoontje uit Europa met de vraag om opnieuw in de Formule 1 te stappen indien ik Nascar saai zou vinden. Belachelijk! In de F1 had ik maar twee of drie jaar meer kunnen meedraaien, maar hier heb ik nog een hele loopbaan voor me. Een terugkeer naar de F1 zie ik dus niet zitten", keerde Montoya de Formule 1 in Autosport definitief de rug toe.

Montoya werd na zijn ontslag bij McLaren nog benaderd door Red Bull voor een zitje bij hun Toro Rosso F1-team.

Tip de redactie