Opgave motorrijder Verhoeven door zware val

KAYES - Motorrijder Frans Verhoeven heeft donderdag moeten opgeven in de Dakar Rally. De Brabander uit het fabrieksteam van KTM ontwrichtte zijn schouder door een valpartij in de twaalfde etappe. De organisatie van de woestijnrally zette Verhoeven meteen op de lijst van coureurs die uit de race zijn.

Verhoeven lag op het moment van zijn slippartij voorop in de 484 kilometer lange etappe van Ayoun naar het Malinese Kayes, grotendeels door savanne. Op kilometer 181 ging het mis.

Verhoeven was bezig aan zijn derde Dakar en presteerde daarin boven verwachting. Hij eindigde tot twee keer toe als vijfde in een etappe.

Pujol

De Spaanse motorrijder Isidre Esteve Pujol heeft donderdag de twaalfde etappe in de Dakar Rally gewonnen. Het was de tweede dagzege voor de KTM-coureur, die de 257 kilometer lange proef door de savanne van Mali aflegde in 3 uur, 34 minuten en 46 seconden.

De Portugees Paulo Goncalves eindigde op 3 minuten als tweede en de Pool Jacek Czachor werd derde op vier minuten. Henk Knuiman finishte als beste Nederlander op de twaalfde plaats. De Spanjaard Marc Coma bleef leider in het algemeen klassement.

NUwerk

Tip de redactie