'BDO gaat Klaasen aanklagen'

AMSTERDAM - De British Darts Organisation (BDO) gaat Jelle Klaasen mogelijk aanklagen vanwege zijn overstap naar de Professional Darts Corporation (PDC). De 22-jarige Nederlandse darter maakte afgelopen week bekend de BDO te gaan verlaten.

Volgens de dartbond heeft de voormalige Lakeside-kampioen echter een contract bij de BDO tot 2008. "Wij nemen dit heel zwaar op", verklaarde woordvoerder Robert Holmes tegenover de BBC. "Dat was vroeger niet altijd het geval, maar vanaf nu wel. Wij hebben al contact opgenomen met onze advocaten."

Ontwikkeling

Samen met Klaasen vertrokken ook Michael van Gerwen en Vincent van der Voort naar de PDC. Vorige week deed Holmes nog een oproep naar Van Gerwen om bij de BDO te blijven. De woordvoerder zei destijds dat het systeem dat de BDO hanteert beter voor de ontwikkeling van de jonge darter is, dan het systeem van de PDC.

"De PDC is een zakelijke onderneming, terwijl de BDO darts als een echte sport beschouwen", aldus Holmes. "Ons systeem zorgt voor de spelers en heeft alle grote namen in de sport voortgebracht. Wij kopen geen topspelers, wij maken ze."

"Normaliter wensen wij spelers die bij ons bond vertrekken veel succes, maar in het geval van Jelle moeten wij hem eraan herinneren dat je contractuele afspraken niet zomaar opzij kan zetten." Holmes was er vorige week nog van overtuigd dat de winnaar van de Lakeside 2006 bij de BDO zou blijven.

Tip de redactie