BREDA - Earnest Stewart verlaat na zes jaar trouwe dienst de Bredase voetbalclub NAC. De Amerikaanse aanvaller reist deze week nog naar zijn thuisland om zijn carrière voor te zetten in de Major Soccer League. Stewart kan tekenen bij twee clubs: DC United uit Washington of Dallas Burn.

International Stewart kreeg in december van NAC te horen dat hij in de winterstop transfervrij mocht vertrekken. Het salaris van de -jarige speler drukt te zwaar op de begroting van de armlastige club. Stewart speelde 189 officiële competitiewedstrijden voor de Bredanaars, waarin hij vijftig keer scoorde.

De Amerikaanse voetbalbond regelde vorige week dat Stewart de overtocht kan maken. "Zo gaat dat in de States", reageert de voetballer op de website van de club. "Tranfers worden door de bond geregeld om de competitie in evenwicht en dus spannend te houden."

De keuze tussen DC United en Dallas Burn wordt een moeilijke, zegt Stewart. "Twee verschillende grootheden, in alle opzichten. Mijn vrouw Yvonne reist mee en haar mening zal bepalend zijn, denk ik."