Birmingham City vernedert Newcastle in FA Cup

AMSTERDAM - Newcastle United is in de derde ronde van de FA Cup uitgeschakeld. De Magpies leden woensdag op eigen veld in de replay tegen tweededivisionist Birmingham City een beschamende 5-1 nederlaag. Twee weken geleden was de eerste ontmoeting in Birmingham nog in 2-2 geëindigd.

Nadat Birmingham met een 2-0 voorsprong was gaan rusten, bracht James Milner de thuisploeg na de pauze terug in de wedstrijd. Een rode kaart voor Steven Taylor luidde echter de teloorgang van Newcastle in.

Nadat Bruno N'Gotty, Sebastian Larsson en Dudley Campbell de score in het laatste half uur hadden uitgebreid, werd Newcastle door het thuispubliek op een hatelijk fluitconcert getrakteerd.

Fulham

Fulham ontnapte op het nippertje aan uitschakeling. Tegen het in de Championship uitkomende Leicester City stonden de Londenaren na vijftig minuten spelen nog met 3-1 achter, maar twee treffers van Vincenzo Montella en één van Wayne Routledge bezorgden Fulham alsnog een 4-3 zege.

Tottenham Hotspur revancheerde zich in de replay tegen Cardiff City voor het 0-0 gelijkspel van twee weken geleden. De ploeg van Martin Jol won op White Hart Lane met 4-0. Aaron Lennon, Robbie Keane, Steed Malbranque en Jermain Defoe maakten de treffers.

NUwerk

Tip de redactie