Hersi en Aissati naar FC Twente

ENSCHEDE - FC Twente heeft een akkoord bereikt met Youssouf Hersi van Vitesse. Beide partijen vonden elkaar in een contract voor drie seizoenen, dat in juli ingaat. FC Twente heeft dat dinsdag bekendgemaakt.

De 24-jarige aanvallende middenvelder kan Vitesse aan het einde van het seizoen transfervrij verlaten. Vitesse onderhandelde de afgelopen maanden wel met de speler over contractverlenging, maar de gesprekken liepen in december vast.

Hersi maakte in januari 2005 zijn debuut bij de Arnhemmers. Hij speelde in het verleden ook voor Ajax, NAC, NEC en Heerenveen.

Vitesse staat niet onwelwillend tegenover een eerder vertrek van Hersi. Mocht de speler nog in de winterstop overstappen, dan ontvangt de Arnhemse club in elk geval nog geld voor hem.

Aissati

Op de korte termijn versterkte FC Twente zich met PSV'er Ismail Aissati, die voor een half jaar op huurbasis naar Enschede komt. Aissati kon onder Ronald Koeman op weinig speeltijd in Eindhoven rekenen.

PSV liet eind december al weten dat de 18-jarige middenvelder op huurbasis ergens anders mocht gaan spelen om op die manier toch dichter bij het eerste elftal in Eindhoven te komen. Alleen AZ, Feyenoord en Ajax hoefden niet te informeren. "Dit is een goede stap in mijn ontwikkeling'', zei de PSV'er dinsdag.

De Mos

Vitesse en trainer Aad de Mos hebben dinsdag overeenstemming bereikt over een tweejarig contract. Beide partijen gaven eerder al aan met elkaar door te willen.

De Mos, bezig aan zijn eerste seizoen in Arnhem, toonde zich content. "Ik heb vanaf de eerste dag een goed gevoel bij de club. Ik ben blij dat het wederzijds is en heeft geleid tot een langer verblijf hier."

"Ik wil er dan ook twee mooie jaren van maken met de spelersgroep, de mensen die betrokken zijn bij de club en de fans", reageerde de Hagenaar op het verlengde verblijf. De Mos heeft aangegeven met de huidige technische staf verder te willen.

Arvid Smit

Arvid Smit zet zijn voetbalcarrière definitief voort op het Portugese eiland Madeira. De 26-jarige middenvelder van PSV heeft een akkoord bereikt met Maritimo over een verbintenis tot medio 2009.

Hij kreeg volgens de website van de club uit Funchal, waar hij al enige tijd op proef meetrainde, rugnummer 27 toebedeeld. Smit kwam eerder uit voor Stormvogels Telstar, De Graafschap, FC Groningen en Willem II.

NUwerk

Tip de redactie