BARCELONA - Real Sociedad heeft bij de hervatting van de Spaanse voetbalcompetitie meteen punten verspeeld. De even trotse als verrassende koploper van de Primera Division kwam voor eigen publiek niet verder dan 2-2 tegen Malaga. De Koninklijke uit Madrid profiteerde van die misstap en verkleinde in de topper tegen Valencia (4-1) de achterstand tot een luttele drie punten.

Barcelona verwierf ook weer enig krediet in Nou Camp, waar .710 toeschouwers een plaatsje hadden gevonden. De nummer laatst Recreativo Huelva was na de feestdagen het "willige" slachtoffer: -0. Fabio Rochemback en Loren, die een schot van Kluivert van richting veranderde en zijn eigen doelman kansloos liet, zorgden binnen een halfuur al voor een voortijdige beslissing.

Cocu

Philippe Cocu scoorde in de slotfase nogmaals na een een-tweetje met Motta. Huelva eindigde met tien man. Zelaya kreeg zes minuten na rust rood wegens het neerleggen van Kluivert. Xavi miste vervolgens de toegekende strafschop. Frank de Boer en Cocu speelden de gehele wedstrijd. Overmars maakte na ruim een uur plaats voor Saviola. Dani mocht het laatste kwartiertje meedoen in plaats van Kluivert.

De achterstand van Barça op Real Sociedad is overigens nog altijd veertien punten. De koploper vergaloppeerde zich tegen Malaga, na een succesvolle periode behoorlijk op zijn retour. Tot twee keer toe verspeelden de Basken een voorsprong. Die was verkregen door de Turk Nihat en oud-PSV'er Dmitri Khokhlov. Kiki Musampa zorgde voor 1-1, Dario Silva passeerde doelman Westerveld na rust voor de tweede keer.

Real Madrid

Real Madrid maakte dankbaar gebruik van de hulp van Malaga. Ronaldo zette zijn Spaanse werkgever voor rust op 1-0. Ayala maakte in het begin van de tweede helft gelijk. De vreugde daarover taande bij Valencia danig toen Pablo Cesar Aimar tien minuten later zijn tweede gele kaart kreeg. Zidane verergerde het leed bij de bezoekers onmiddellijk met de 2-1. De treffers van Guti en Portillo in de slotfase waren aardig voor de statistiek en het doelsaldo.

Deportivo

Deportivo La Coruna steeg naar de derde plaats op de ranglijst door overtuigende winst op streekgenoot Celta de Vigo: 3-0. Makaay speelde, maar scoorde niet. Tristan, Sergio en Luque maakten de doelpunten.

Alavés boekte een belangrijke zege op Espanyol: 2-1. Milosevic opende de score voor de bezoekers, Jordi Cruijff maakte gelijk. De winnende treffer kwam op naam van Espanyol-speler Soldevilla. Hij schoot een kwartier voor tijd in eigen doel.