Volleybalvoorzitter De Haas afgetreden

AMSTELVEEN - Harry de Haas is maandagavond teruggetreden als voorzitter van de Vereniging Top Volleybal. De Haas nam dat besluit omdat hij vanuit de volleybalbond NeVoBo te vaak het verwijt kreeg met twee petten op te handelen.

De Haas is behalve voorzitter van de Amstelveens volleybalclub AMVJ ook directeur van Haas Sport, een bedrijf dat zich onder anderen bezighoudt met reclameborden rond wedstrijden.

Scheiden

Frans de Jong, directeur van Piet Zoomers/Dynamo, keert nu terug als preses. De Haas blijft bestuurslid maar neemt geen zitting meer in het topleaguebureau, waarin de VTV twee leden heeft. Dat bureau beslist onder meer over toewijzing van bekerfinales. "Ik vind dat ik de zaken altijd heb kunnen scheiden", zei De Haas dinsdag. "Van de clubs had ik ook niet weg gehoeven."

Volgens Matthijs Huizing, directeur van de NeVoBo, wil de volleybalbond commerciële en bestuurlijke belangen zo veel mogelijk scheiden. "Dat is een kwestie van goed beleid. We zijn een maatschappelijke organisatie. Leden en subsidiegevers verwachten van ons onafhankelijke besluitvorming."

NUwerk

Tip de redactie