VALENCIA - Na een succesvol debuut in 2007 wil BMW-Sauber dit seizoen in de eerste plaats bevestigen en vervolgens verder doorgroeien naar de F1-top. Dat was de belangrijkste boodschap tijdens de presentatie van de nieuwe F1.07, de nieuwe wagen van Nick Heidfeld en Robert Kubica.

Nog geen 24 uur na de bombastische presentatie van McLaren stelde BMW-Sauber in hetzelfde Valencia op een veel meer bescheiden manier hun nieuwe F1.07 aan de pers voor. Tijdens een serene presentatie gaven teambaas Mario Theissen en ontwerper Willy Rampf rustig uitleg over de wagen die het Duitse team nog steviger in de subtop van de F1-moet nestelen.

"Vorig jaar overtroffen we onze stoutse dromen en dat heeft zo zijn gevolgen. De verwachtingen over ons team stijgen nu sneller dan we de wagen kunnen ontwikkelen", maande teambaas Mario Theissen nog even tot voorzichtigheid aan. Maar tegelijk stak de Duitser zijn ambitie ook niet onder stoelen of banken. "We willen dit seizoen op eigen kracht op het podium raken. Winnen zit er waarschijnlijk nog niet in, maar bij de minste zwakte van de topteams willen we paraat zijn om toe te slaan."

Om uit te groeien tot de luis in de pels van McLaren, Renault en Ferrari rekent het team op een verbeterde versie van de oude F1.06. Want ook bij BMW draait het allemaal rond aërodynamische efficiëntie, tot zover de enige rode draad tijdens alle teampresentaties in 2007.