SEVILLA - FC Sevilla heeft zondag niet geprofiteerd van de nederlaag van FC Barcelona bij Espanyol (3-1). De koploper in de Spaanse voetbalcompetitie verloor in eigen stadion verrassend van het laaggeklasseerde Real Mallorca: 1-2. Sevilla behoudt daardoor twee punten voorsprong op Barcelona, dat nog een wedstrijd moet inhalen.

Sevilla begon nog wel goed aan het duel met Mallorca. Frederic Kanouté opende halverwege de eerste helft de score door een strafschop te benutten. Kort na de pauze maakte Nunes gelijk. De Argentijn Maxi Lopez zorgde niet veel later voor het winnende doelpunt.

Real Madrid kwam zondagvond in punten op gelijke hoogte met Barcelona. De ploeg van trainer Fabio Capello won voor eigen publiek met 1-0 van Real Zaragoza. Ruud van Nistelrooij maakte in de slotfase van de eerste helft het doelpunt voor de Madrileense club, die een wedstrijd meer speelde dan Barcelona.

De Catalaanse ploeg verloor zaterdag voor de tweede keer in de competitie. De nederlaag kwam extra hard aan, omdat stadgenoot Espanyol de bovenliggende partij was. Luis Garcia zette de veel agressievere thuisploeg na een half uur op voorsprong. Een half uur later zorgde Saviola voor de gelijkmaker. Tamuda kopte vijf minuten later de 2-1 binnen, waarna Rufete in blessuretijd de 3-1 scoorde.

"We zijn flink wakkergeschud", zei Rijkaard na de wedstrijd. Barcelona, waar international Giovanni van Bronckhorst ontbrak, probeerde wel het spel te maken, maar wist zich geen raad met de snelle tegenaanvallen van Espanyol.

Valencia deed goede zaken in de Primera Division door met 3-0 van Levante te winnen. De club nestelde zich daardoor op de vierde plaats. Valencia sloeg toe in de tweede helft. Viana, Morientes en Ayala scoorden.