TILBURG - Glen Salmon werd in de winterstop door zowel NAC Breda als Willem II begeerd. De spits koos uiteindelijk voor een terugkeer naar NAC, de club die hij eerder ook al enkele seizoenen diende. De aanvaller was zondag bij de onderlinge confrontatie tussen de Brabantse clubs direct succesvol. Hij besliste het duel in de 84e minuut. Uiteindelijk werd het in de slotfase ook nog 2-0 in Tilburg.

Een onwillige burgemeester zorgde ervoor dat beide Brabantse ploegen een week eerder terug moesten komen van vakantie. Normaal gesproken was de derby gespeeld in de periode tussen kerst en oud en nieuw, maar vanwege de animositeit tussen beide supportersgroepen durfde de Tilburgse burgervader het niet aan om de wedstrijd in die week te laten spelen.

Beide clubs ondergingen in de korte winterstop wel een aantal veranderingen. NAC verloor de weerbarstige Braziliaan Leonardo aan Ajax en weekte Salmon los bij Groningen als zijn vervanger. Het geplaagde Willem II - dat opnieuw vecht tegen degradatie - versterkte zich met Saïd Boutahar, die bij NEC op een zijspoor was beland.

Uiteindelijk bleek NAC het beste uit de transferperiode te zijn gekomen, al was het duel lange tijd het aanzien amper waard. Salmon liep er voorin aanvankelijk vaak verloren bij. De acties die wel lukten, werden door zijn medespelers (nog) niet begrepen.

Ook Willem II had moeite om iets goeds te doen met het balbezit dat de ploeg vaak had. Tot aan het strafschopgebied van NAC leek het spel dat de Tilburgers speelden op voetbal. Maar zo gauw doelman Edwin Zoetebier in het zicht kwam, verslapten de aanvallers van Willem II. Mooi voorbeeld waren vier vrije trappen, die rechtstreeks in de handen van de keeper verdwenen.

Na de pauze werd het duel iets leuker, omdat beide elftallen toch graag wilden winnen. Messoudi schoot direct na de pauze tegen Zoetebier aan en een minuut later was Salmon aan de andere dicht bij de openingstreffer. In de 74e minuut was de Bredase nieuweling opnieuw gevaarlijk, maar raakte in vrijstaande positie slechts de paal.

Uiteindelijk werd het toch de middag van Salmon, al had hij daarbij ook de hulp van doelman Björn Sengier nodig. In de 84e minuut maakte hij het winnende doelpunt. De keeper van Willem II zag er niet goed uit bij de goal. In de slotfase werd het alsnog een hele nare middag voor de thuisploeg. Met een achteloos stiftje bepaalde Mike Zonneveld de eindstand op 2-0.