AMSTERDAM - FC Barcelona heeft zaterdag de derby met stadsrivaal Espanyol verloren met 3-1. De ploeg van trainer Frank Rijkaard leed de tweede nederlaag van het seizoen en zag de kans om de koppositie in de Spaanse competitie over te nemen van Sevilla in rook opgaan.

Luis Garcia zette het veel agressievere Espanyol na een half uur op voorsprong. Een half uur later zorgde Saviola voor de gelijkmaker, maar Tamuda kopte vijf minuten later de 2-1 binnen, waarna Rufete in blessuretijd de 3-1 scoorde.

Valencia

Valencia heeft zaterdag in eigen huis Levante met 3-0 verslagen. De dit seizoen door blessures geteisterde club klom door de zege op van de vijfde naar de derde plaats in de Spaanse Primera División.

Levante staat door het verlies nog steeds op de zestiende plaats en blijft daarmee dicht in de buurt van de degradatiezone.

Fernando Morientes was in de eerste helft dicht bij de openingstreffer voor Valencia. De aanvaller raakte in de 21e minuut echter de paal en vond acht minuten later Levante-doelman José Molina op zijn weg.

Zeven minuten na rust opende invaller Hugo Viana de score voor Valencia. Door de goal leek de ban voor de thuisploeg gebroken, want vier minuten later verdubbelde Morientes de score.

De Argentijnse verdediger Roberto Ayala zette vijf minuten voor tijd de 3-0 eindstand op het scorebord.