AMSTERDAM - Het grote talent Michael van Gerwen is verzocht om bij de British Darts Organisation (BDO) te blijven. De 17-jarige VMBO-scholier zou een overstap naar Professional Darts Corporation (PDC) overwegen. Dit meldt de BBC.

De BDO wil dat Van Gerwen zijn talent onder hun vleugels ontwikkelt. "Micheal is jong, hij moet zich nog ontwikkelen. De beste manier om dat te doen is in het systeem dat wij hanteren", aldus woordvoerder Robert Holmes.

Barney

Van Gerwen versloeg de volledige BDO-elite op weg naar zijn sensationele overwinning tijdens de Winmau World Masters. Ondanks zijn verlies in de eerste ronde van de Lakeside zou hij volgens sommigen al klaar zijn voor de overstap naar de PDC, waarin ondermeer Raymond van Barneveld en Phil Taylor uitkomen.

Aanbod

Niet alleen Van Gerwen maar ook Jelle Klaasen en de Engelse Mervyn King zouden in verband zijn gebracht met een overstap naar de PDC. King heeft bevestigd dat hij een aanbod van de PDC heeft gekregen, maar de darter zou deze naast zich hebben neergelegd.

Volgens Holmes zitten zowel Klaasen, winnaar van de Lakeside in 2006, en King, halve finalist, onder contract bij de BDO tot respectievelijk 2007 en 2008.

Medelijden

"Jelle zit momenteel in het eerste jaar van een tweejarig contract bij ons en hij heeft de geruchten dat hij zou overstappen ontkend", verklaarde Holmes tegenover een verslaggever van de BBC.

"Ik had medelijden met Mervyn toen hij donderdag tijdens alle geruchten en speculaties zijn kwartfinale moest afwerken. Maar dat is alles wat het is: geruchten en speculaties. En wanneer Michael en Jelle ons zeggen dat ze er niks van afweten dan geloven wij ze."

Rekruten

Op nieuwjaarsdag was de finale van het wereldkampioenschap van de PDC, waarin Van Barneveld in een prachtige finale Phil Taylor versloeg. Het volgende grote PDC-toernooi is de Stan Jamers Players Championship.

Een woordvoerder van de PDC wilde echter niks zeggen over mogelijke nieuwe rekruten. "Wij reageren niet op geruchten over mogelijke nieuwe aanwinsten", aldus de woordvoerder.