MELBOURNE - Elise Tamaela heeft zich zaterdag niet gekwalificeerd voor het hoofdtoernooi van de Australian Open.

De Nederlandse tennisster verloor in de beslissende ronde van de kwalificaties van de Russin Alla Koedriavtseva. De setstanden waren 7-5, 1-6, 6-1.

Sluiter

Raemon Sluiter heeft zich zaterdag eveneens niet geplaatst voor het hoofdtoernooi. De Nederlandse tennisser werd in de laatste ronde van het kwalificatietoernooi uitgeschakeld door de Amerikaan Bobby Reynolds.

Sluiter staakte de strijd in de derde set bij een achterstand van 2-1. De Nederlander had de eerste set nog met 6-3 gewonnen. Hij verloor de tweede set met 6-2. De Rotterdammer moest opgeven wegens een onwillige buikspier.

Balen

Sluiter baalde na afloop flink van zijn fysieke tegenslag. "Het is een verrekking of een scheurtje in de buikspier", verzuchtte hij. "Ik had er tijdens de voorbereiding op het Australian Open al last van. Tijdens de tweede set tegen Reynolds werd de pijn steeds erger. Daarna kon ik niet goed meer serveren. Daardoor moest ik de strijd in de derde set helaas staken."

Rotterdam

Sluiter weet dit weekeinde na een medische scan wat hij precies mankeert. "Ik zal in elk geval de tijd moeten nemen om te herstellen. Dat kan vier tot zes weken duren. Dat gooit mijn hele indoorprogramma voor de komende maand in de war."

"Ik weet ook nog niet of ik in februari aan het ANB Amro-toernooi in Rotterdam kan meedoen. Maar ik moet wel rust nemen als ik nog een paar jaar op hoog niveau wil blijven spelen."