AMSTERDAM - Arjen Robben is dichtbij een overstap naar Bayern München. Dit meldt het Duitse boulevardblad Bild vrijdag. Bayern München zou de Nederlandse Chelsea-aanvaller willen ruilen met Bayern-speler Owen Hargreaves.

Bayern zou de voor de spelersruil ook nog eens 10 miljoen euro ontvangen.

Bayern-coach Felix Magath (53) zegt gecharmeerd te zijn in Robben. "Hij is een goede speler. Zeer goed in de dribbel en tweebenig", verklaarde de trainer tegenover Bild. Robben sta

Robben is geen vaste keus meer voor José Mourinho. Bij de Londense club heeft de 22-jarige aanvaller geen basisplaats meer. Robben heeft nog een contract tot medio 2009 bij Chelsea.

Bayern

De onderhandelingen zouden volgens de Bild in een vergevorderd stadium zijn. Chelsea is er alles aan gelegen om Hargreaves in te lijven. Aartsrivaal Manchester United is ook in de race om de 25-jarige Britse international naar Engeland te halen.

Wanneer de spelersruil definitief beklonken is, komt Robben vanaf komende zomer uit voor Bayern München. Bij Bayern spelen ook al de Nederlanders Mark van Bommel (29) en Roy Makaay (31).