VRIEZENVEEN - Marc Lotz maakt in juni zijn rentree in het wielerpeloton bij de Nederlandse ploeg Löwik Meubelen. Lotz heeft er dan een schorsing van twee jaar opzitten nadat hij bij een politie-inval was betrapt op het bezit van het verboden middel epo.

Lotz (33) reed op dat moment nog bij Quick-Step, de jaren ervoor bij Rabobank. Bij het continental team hoopt Lotz zich in de kijker te rijden voor een profcontract.

"Marc heeft zijn straf uitgezeten en mag met een schone lei beginnen. Voor ons is hij met zijn ervaring van grote waarde. Hij zal samen met Bart Boom de lijnen moeten uitzetten", zei ploegleider Herman Snoeijink. Lotz debuteert waarschijnlijk in de Parel van de Veluwe op woensdag 6 juni.

Leraar wiskunde

In de Ster Elektrotoer en het Nederlands kampioenschap wil hij verder werken aan een terugkeer op een hoger niveau. Lotz: "Het is voor mij een ideale opstap naar de top om in deze ploeg te kunnen beginnen. Ik kan tot de zomervakantie mijn baan als leraar wiskunde aanhouden. Harrie Löwik, de hoofdsponsor, weet dat het misschien van korte duur is, omdat ik hoop snel een andere werkgever te vinden. Maar ik heb hem mijn woord gegeven dat ik in ieder geval tot eind juni met zijn naam op mijn shirt zal rond rijden."