AMSTERDAM - Ajax en Co Adriaanse gaan met onmiddellijk ingang uit elkaar, zo heeft Ajax donderdagmorgen gemeld. De trainer was bezig aan het tweede jaar van zijn driejarig contract.

Over de posities van assistent-trainers Peter Boeve en Leo van Veen heeft Ajax geen beslissing genomen. De club zal binnenkort hun toekomst met hen bespreken. Ajax tracht op zo kort mogelijke termijn een passende invulling te vinden voor de positie van Adriaanse.

Co Adriaanse werd op 27 maart 2000 gepresenteerd als opvolger van Hans Westerhof. Sinds 1 juli 2000 had Adriaanse als directeur betaald voetbal de leiding over Ajax I. Zijn contract liep tot 30 juni 2003.

Onder Adriaanse speelde Ajax 84 wedstrijden. Hij won er 50, speelde 14 keer gelijk en verloor er 20. In 48 duels in de KPN Eredvisie won hij 27 keer, speelde 9 keer gelijk en verloor 12 keer. Een duel in de Amstel Cup werd onder Adriaanse verloren. In Europees verband werden van de 10 wedstrijden er 5 verloren en 3 gewonnen.

Tijdens de wedstrijd tegen PSV van afgelopen zondag zat Adriaanse voor de 400e keer op de bank als trainer in het betaalde voetbal. In zijn eerste jaar eindigde Ajax als derde in de eredivisie.

Adriaanse was bij Ajax aan zijn tweede periode bezig. Tussen en '97 was hij vijf jaar hoofd opleidingen bij de Amsterdamse club waarna hij koos voor een positie als hoofdtrainer van Willem II.

/SPORTLot Adriaanse was al lang bezegeld

/DOSSIEREredivisie