ZOUERAT - Trucker Hans Stacey heeft donderdag in de Dakar Rally zijn tweede overwinning op rij behaald. De Brabander arriveerde als eerste in de zesde etappe over 817 kilometer van Tan Tan naar Zouerat.

Met zijn zege verstevigde Stacey zijn leidende positie in het algemeen klassement.


Foto: Marcel Heijmans |De Brabander arriveerde als eerste in de zesde etappe

Gerard de Rooy finishte als tweede, maar moest veertien minuten en zeven seconden toegeven op zijn landgenoot. In de tussenstand is het verschil tussen de twee opgelopen tot 48 minuten en 42 seconden.

De Rus Ilgizar Mardejev werd derde op iets meer dan zestien minuten van Stacey.

Ereplaatsen

Wulfert van Ginkel mengde zich aanvankelijk ook in de strijd om de ereplaatsen. Hij lag enige tijd als derde, maar kon deze positie niet vasthouden. Hij werd uiteindelijk zesde.

Verhoeven

Bij de motoren maakte Frans Verhoeven indruk. De Nederlander legde beslag op een vijfde plaats. Hij had op de finish een achterstand van drie minuten en 29 seconden op de Spaanse winnaar Jordi Villadoms.

"Ik ben erg blij met mijn winst, maar ook wel een beetje verrast", bekende Villadoms. "Ik wist dat ik hard ging toen ik Despres inhaalde, maar ik dacht dat Coma en Isidre ver op mijn voorlagen."

Villadoms' landgenoot en klassementsleider Marc Coma eindigde als tweede. De Amerikaan Chris Blais arriveerde als derde.

Champagne>

Verhoeven is nu zevende in de tussenstand. Hij heeft in de woestijnrally vooral de taak om zijn kopman Cyril Despres te ondersteunen, maar hij finishte donderdag voor de Fransman die als elfde binnenkwam.

In het algemeen klassement staat Despres met zijn vijfde plek nog wel voor Verhoeven. De Nederlander kreeg na zijn race van woensdag al uitgebreid de complimenten van de teamleiding en werd toen beloond met een glas champagne.

Hummer

Bij de auto's ging de winst naar de Amerikaan Robby Gordon. Met zijn Hummer had hij zeventien seconden voorsprong op de Fransman Jean-Louis Schlesser. De Zuid-Afrikaan Giniel de Villiers werd derde. De Spanjaard Carlos Sainz behield dankzij zijn vierde plek de leiding in het algemeen klassement.